latinica  ћирилица
19/03/2019 |  11:26 ⇒ 12:41 | Аутор: РТРС

Бањалука: Озваничен почетак изградње објекта МЗ Лауш и полицијске станице

У оквиру инвестиционог циклуса "Бањалука се гради", озваничен је почетак изградње заједничког објекта МЗ Лауш и полицијске станице, у вриједности од 890.000 КМ. Рок завршетка радова је 180 дана. У новом административном објекту у насељу Лауш биће смјештене Мјесна заједница и полицијска станица, а радове ће финансирати Министарство унутрашњих послова и град Бањалука.

Будући објекат, који ће се налазити на почетку насеља Лауш, биће површине 1.112 квадратних метара, а ова станица има надлежност за око 80.000 грађана Бањалуке.

Осим просторија полиције, овај објекат ће имати друштвену салу са око 150 мјеста, чиме ће бити ријешен проблем са реализацијом друштвених активности у том насељу.

На Лаушу ће убрзо почети и изградња кружног тока код "Сирана", оборинска канализација, нова спортска сала у оквиру Основне школе "Свети Сава" и саобраћајница која је приоритет за ово насеље.

Док траје градња овог објекта и кружног тока створиће се гужве у саобраћају, па из полиције апелују на стрпљење свих учесника у саобраћају док трају радови.