latinica  ћирилица
19/03/2019 |  17:23 | Аутор: РТРС

Вишковић - Вос: Видљиви резулати по питању привредног раста

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас са амабасaдором Краљевине Холандије у БиХ Рејнаутом Восом.
Радован Вишковић са амбасадором Холандије - Фото: РТРС
Радован Вишковић са амбасадором ХоландијеФото: РТРС

Током састанка разговарано је о актуелној политичкој и економској ситуацији у Републици Српској, БиХ, с нагласком на процес европских интеграција у БиХ.

Предсједник Владе Републике Српске упознао је амбасадора Холандије са пословним приликама у Републици Српској у контексту реформи које Влада проводи с циљем растерећења привреде и стварања повољнијег пословног амбијента.

Овом приликом је истакнуто да неколико холандских компанија послује на овим просторима, те да је Холандија велики извозник пољпоривредних производа, што уз преузимање добрих пракси и искуства може допринијети развоју домаће пољопривреде.

Заједнички је оцијењено да су постигнути видљиви резулати по питању привредног раста, али да су развој економије, унапређење пословне климе на привлачењу инвестиција и отварање нових раданих мјеста најважнији приоритети у будућем раду.

На састанку је било ријечи и o могућностима и потенцијалима за развој привредних и економских односа на основу развоја путне инфраструктуре и аеродрома у Бањалуци, наводи се у саопштењу Бироа за односе са јавношћу Владе Републике Српске.

Повезане вијести:

Република Српска институционално и политички стабилна