latinica  ћирилица
19/03/2019 |  18:36 ⇒ 20:16 | Аутор: РТРС

Позитивне снаге Српске у наредном периоду о питању опстанка младих

Позитивне снаге Српске добиле су нове органе. Како је на конференцији за медије истакнуто - уз нови статут удружење грађана које ради на духовној, просвјетној и културној обнови Српске, у наредном периоду бавиће се и другим важним темама.

Уз културне и духовне, од сада и друшвене и политичке теме. Позитивне снаге Српске, како истичу лидери овог удружења бавиће се актуелним темама. У наредном периоду кључна – питање останка младих, приједлог иницијативе већ имају.

- Сматрамо да постоји значајан простор, јер људи, старији људи, често злоупотребљавају законска рјешења и одбијају одлазак у пензију, чак и онда када стекну услове да иду у пензију и тако нпр. заузимају простор који би требало да узму млађи људи, управо они који одлазе и којима треба да се да простор да поакажу шта могу и шта знају - рекао је Војислав Савић, Позитивне снаге Српске.

Ово удружење бави се и дијаспором, обновом њених културних и привредних веза са Српском. Захваљујући томе успоставили су контакт са важним људима у политичком животу појединих европских земаља.

- Један од њих из Аустрије биће наш гост почетком идуће седмице одржаће предавање у Бањалуци. Након њега имаћемо једног госта из Њемачке, Италије и Шпаније - нагласио је Горан Латиновић, Позитивне снаге Српске.

У фокусу интересовања Позитивних снага Српске јесте духовна, просвјетна и културна обнова Српске истакнуто је на конференцији за медије. Посебно су, кажу, ангажовани на афирмацији живота на селу.