latinica  ћирилица
20/03/2019 |  08:15 ⇒ 14:36 | Аутор: РТРС

Новости: Караџић вјерује да ће неправда бити исправљена (ФОТО)

Први предсједник Републике Српске Радован Караџић смирен дочекује изрицање другостепене пресуде у Хагу и верује да ће Жалбено судско вијеће исправити неправду из првостепене пресуде и уважити аргументе из његове жалбе, пишу Новости.
Хашки трибунал - Фото: РТРС
Хашки трибуналФото: РТРС

Наду да ће епилог по њега бити позитиван црпи из чињенице да је врло прецизно указао на многе нелогичности и површности у закључивању првостепеног вијећа. На више мјеста је доказао да су његову кривицу утврдили само на основу претпоставки. Због свега тога је, како сазнају Новости, велики оптимиста, убијеђен да се не може два пута зажмирити пред истином и чињеницама.

Његов брат Лука Караџић, који је прије двије године присуствовао у Хагу изрицању пресуде, овог пута, због здравствених проблема, није отпутовао. Каже да ће читање одлуке гледати код куће, у Београду.

- Чуо сам се са Радованом прије два-три дана. Он се добро осјећа и добро држи и вјерује да је правда достижна. Најбоље познаје свој предмет, зна да је било много лажних свједочења и због тога је оптимиста. Свима нам је улио наду да ће се овај процес добро завршити, тако да се сви надамо и вјерујемо у правду - каже Лука Караџић.

Уочи изрицања другостепене пресуде, Караџић је Новостима послао четири своја афоризма која је написао у притвору у Схевенингену.

Караџић послао Новостима афоризме (Фото: Новости)