latinica  ћирилица
20/03/2019 |  14:39 ⇒ 16:57 | Аутор: СРНА

Спријечено кријумчарење осам лица афро-азијског поријекла

Припадници Граничне полиције су на подручју Бијељине лишили слободе држављанина БиХ због постојања основа сумње да је покушао прокријумчарити осам лица афро-азијског поријекла у земље ЕУ, саопштено је из ове службе.
Гранична полиција (Фото: Гранична полиција БиХ) -
Гранична полиција (Фото: Гранична полиција БиХ)

Страни држављани, који су изјавили да долазе из Пакистана и Индије, затечени су у возилу приликом контроле, те је о свему обавијештено Тужилаштво БиХ и у току је даљи рад на овом случају.

Службеници Јединице граничне полиције Градишка данас су код држављанина Туниса открили фалсификовану личну карту и возачку дозволу Грчке при изласку из БиХ у аутобусу који саобраћа на релацији Сарајево-Загреб.

Против страног држављанина ће Окружном јавном тужилаштву у Бањалуци бити поднесен извјештај о почињеном кривичном дјелу фалсификивање исправе.

На сарајевском аеродрому јуче су припадници Граничне полиције ухапсили лице чији су иницијали Д.С. /34/, које је допутовало из Минхена, јер га потражују општински судови у Великој Кладуши и Санском Мосту због кривичних дјела утаја и одузимање туђе покретне имовине.

Ухапшени је предат судској полицији Кантона Сарајево.