latinica  ћирилица
22/03/2019 |  11:56 ⇒ 12:04 | Аутор: СРНА

Бањалука: Почела изградња кружног тока на Лаушу (ФОТО)

У бањалучком насељу Лауш данас је почела изградња кружног тока у вриједности 650.000 КМ, којим ће бити знатно олакшан саобраћај на једној од најфреквентнијих саобраћајница, на раскрсници изузетно прометне Карађорђеве и Улице Јована Рашковића.
Градња кружног тока на Лаушу (Фото:twitter) -
Градња кружног тока на Лаушу (Фото:twitter)

Инвеститор је предузеће Путеви Републике Српске, извођач предузеће Козарапутеви, а рок за извођење радова је 90 дана.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, који је присуствовао почетку радова, рекао је новинарима да је ово један од најважнијих послова у саобраћају на подручју града, с обзиром да је ријеч о веома фреквентној локацији.

Он је истакао да би кружна раскрсница требало да олакша саобраћај и додао да је очекивана дуги низ година.

Радојичић је рекао да је ово заједнички посао предузећа Путеви Републике Српске и града Бањалука.

Он је позвао грађане да у наредних пар мјесеци имају стрпљења и користе алтернативне правце - преко Улице Ранка Шипке или преко Побрђа, наводећи да ће дио саобраћаја бити преусмјерен према Зеленгорској.

- Ово је уско грло и нема пуно простора да се направе неке интервенције, саобраћај ће се одвијати једном траком - додао је Радојичић.

Вршилац дужности директора Путеви Републике Српске - Ненад Нешић рекао је новинарима да се у наредних пар мјесеци очекује нова, савремена саобраћајница са четири крака.

Нешић је изразио очекивање да ће извођач посао завршити и прије уговореног рока.

Представник предузећа Козарапутеви Дејан Гаковић рекао је да је ово фреквентна раскрсница, али да ће се трудити да испоштују рок.