latinica  ћирилица
22/03/2019 |  13:54 ⇒ 19:31 | Аутор: СРНА

Одрон у руднику код Сребренице, затрпана два рудара (ФОТО)

У јамском копу Браћан Рудника Боксит на подручју Сребренице одронила се већа количина материјала која је затрпала рударе Славишу Жугића /44/ из Милића и Бранислава Остојића /30/ из Зворника, саопштено је из компаније Боксит.

У саопштењу се наводи да је ријеч о квалификованим и искусним рударима.

Несрећа се догодила око 10.00 часова када се на рударе обрушила већа количина материјала из кровног дијела припремног ходника.

- Одмах након сазнања, директор Сектора Рударство Драган Симић обавијестио је републичке рударске и геолошке инспекторе који су већ у поподневним часовима били на лицу мјеста - наводи се у саопштењу.

Сребреница - Боксит Милићи (Фото: СРНА)

Предсједник компаније Боксит Рајко Дукић одмах је о свему обавијестио командира Полицијске станице у Милићима, а преко њега и Полицијску управу у Зворнику.

- Екипа чете за спасавање, као и запослени, нашли су се убрзо на лицу мјеста, чинећи све да се одстрани материјал и дође до затрпаних рудара - додаје се у саопштењу.

Надлежни инспектори извршили су увиђај и очекује се да ће они, као мјеродавна службена лица, дати одговарајуће изјаве, а даља истрага ће показати да ли је било одређених пропуста који су допринијели да дође до несреће, додаје се у саопштењу.

Радна јединица Подземна експлоатација Браћан послује у оквиру сектора Рударство компаније Боксит Милићи.