latinica  ћирилица
22/03/2019 |  17:23 | Аутор: СРНА

Позив делегатима у ФБиХ да подрже представнике које су бирали Срби

Координација Срба Мостар позвала је данас делегате у Клубу Срба у Дому народа Парламента Федерације БиХ да за руководство тог Дома подрже представнике Срба који су изабрани од српског народа, односно представнике Српске листе.
Координација српских удружења Мостар (Архив) - Фото: СРНА
Координација српских удружења Мостар (Архив)Фото: СРНА

Координација Срба Мостар позвала је и делегате из осталих клубова у Дому народа Парламента ФБиХ да коначно покажу "искрен однос када је ријеч о равноправности конститутивних народа, те да престану са праксом бирања српских представника по својој мјери и укусу".

- Српски народ у ФБиХ требају представљати људи који су добили повјерење свог народа и људи који ће се истински борити за интересе српског народа у ФБиХ. У руководство Дома народа Парламента ФБиХ, на мјесто потпредсједника ФБиХ и на српске позиције у Влади ФБиХ требају бити изабрани легални и легитимни представници народа, они који знају шта су проблеми и интереси српског народа и који се не стиде свог српског имена и презимена - наводи се у саопштењу Координације Срба Мостар.

Координација Срба Мостар оцјењује да је лицемјерно домоћи се српских фотеља гласовима Бошњака, Хрвата, осталих или чак и без довољног броја гласова, а помоћу нечије математике, а онда покушати "отети" и руководеће позиције без икаквог права на то.

- Од делегата у Клубу Срба очекујемо да се понесу морално и храбро, те да за руководство Дома народа и остале водеће позиције подрже представнике Српске листе. Уколико то не ураде још једном ће показати да не раде за интерес српског народа, већ само за лични интерес и интерес странака које годинама дискриминишу српски народ у ФБиХ - поручују из Координације Срба Мостар.

Сједнице Клуба Срба и Дома народа Парламента ФБиХ заказане су за 1. април, а дневним редом није предвиђено да буду бирани потпредсједници Дома народа ФБиХ из реда српског народа. У руководство Дома народа на конститутивној сједници су изабрани Томислав Мартиновић /ХДЗ/ из реда хрватског народа и Аљоша Чампара /СДА/ из бошњачког народа.