latinica  ћирилица
23/03/2019 |  08:14 ⇒ 17:46 | Аутор: СРНА

Бројни телеграми саучешћа поводом смрти двојице рудара

Поводом тешке рударске несреће која се догодила на подручју Сребренице, стигли су бројни телеграми саучешћа руководства Републике Српске.
Палата Републике -
Палата Републике

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је телеграм саучешћа породицама рудара Славише Жугића из Милића и Бранислава Остојића из Зворника, који су страдали у јами "Браћан" на подручју општине Сребреница, те руководству Компаније "Боксит".

- Дубоко сам потресена вијешћу о рударској несрећи која се догодила у јами "Браћан", на подручју општине Сребреница, у којој су животе изгубила двојица рудара Славиша Жугић и Бранислав Остојић док су обављали своје радне задатке. Трагична смрт рудара је велики и ненадокнадив губитак за њихове породице, али и за Компанију "Боксит" - наводи Цвијановићева у телеграму.

Она је породицама Жугић и Остојић, руководству и цјелокупном колективу Компаније "Боксит" упутила изразе најдубљег и најискренијег саучешћа, саопштено је из кабинета предсједника Српске.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић упутио је телеграме саучешћа продицама рудара Славише Жугића из Милића и Бранислава Остојића из Зворника, који су трагично страдали у јами Браћан на подручју општине Сребреница, као и компанији “Боксит“ из Милића.

- Са великом тугом у име Народне скупштине Републике Српске и своје име упућујем вам изразе дубоког саучешћа због трагичне смрти рудара, који су страдали савјесно обављајући свој тежак посао. Све нас је дубоко погодила ова трагична вијест. Наше мисли и осјећања данас су са вама. Ова вијест потресла је све грађане Републике Српске - написао је предсједник Чубриловић.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је поводом тешке рударске несреће на подручју Сребренице телеграм саучешћа породицама двојице погинулих рудара и руководству Компаније "Боксит" Милићи.

- Дубоко ме погодила вијест о рударској несрећи, која се догодила у јами `Браћан`, на подручју општине Сребреница, у којој су трагично страдали рудари Славиша Жугић и Бранислав Остојић - истакао је Вишковић.

Он је додао да је губитак два живота, два добра човјека, ненадокнадив губитак за породице и Компанију "Боксит", саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе с јавношћу.

- Мало је ријечи које могу ублажити неизмјерну бол због ове несреће, лично сам познавао Славишу и Борислава као дио колектива у Компанији "Боксит", у којој сам и сам радио - навео је Вишковић.

Према његовим ријечима, данас је због трагичне смрти Славише и Бранислава велика жалост у Компанији "Боксит" и општини Милићи.

- У име Владе Републике Српске и своје име, упућујем изразе најдубљег и најискренијег саучешћа породицама настрадалих рудара, Вама и цијелом колективу Компаније `Боксит` - наводи се у телеграму предсједника Владе Републике Српске.

Поводом тешке рударске несреће која се догодила на подручју Сребренице, предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је телеграм саучешћа породицама двојице погинулих рудара Славише Жугића и Борислава Остојића, те руководству Компаније "Боксит" Милићи.

- Са дубоким жаљењем сам примио вијест о несрећи која се догодила јуче у јами "Браћан", на подручју општине Сребреница, у којој су трагично страдали рудари Славиша Жугић и Бранислав Остојић - истакао је Додик.

Он је нагласио да је трагична смрт двојице рудара ненадокнадив губитак за њихове породице, компанију "Боксит", као и друштво у којем су живјели, саопштено је из кабинета предсједавајућег Предсједништва БиХ.

- Успомена на њих остаће заувијек сачувана у срцима њихових породица, радних колега и свих људи који су их вољели и поштовали - навео је Додик у телеграму саучешћа.

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић упутио је телеграм саучешћа породицама рудара Славише Жугића из Милића и Борислава Остојића из Зворника, који су страдали у јами "Браћан" на подручју општине Сребреница, те управи Компаније "Боксит".

- Јако ме потресла вијест о несрећи која се догодила јуче у јами `Браћан`, на подручју општине Сребреница, у којој су трагично страдали рудари Славиша Жугић и Бранислав Остојић. Не постоје ријечи утјехе за овај ненадокнадив губитак два људска живота, као и неизмјерну бол коју је ова трагедија проузроковала - навео је Ђокић у телераму.

Ђокић је телеграм саучешћа упутио породицама страдалих рудара у своје име и у име Министарства енергетике и рударства, саопштено је из ресорног министарства.

Саучешће породицама упутио је и власник компаније "Боксит" Рајко Дукић.

 

Предсједавајући Савјета министара БиХ у техничком мандату Денис Звиздић упутио је телеграм саучешћа породицама рудара Славише Жугића и Борислава Остојића који су страдали у несрећи у руднику "Боксит" код Сребренице.

- Дубоко ме потресла вијест о погибији рудара које је несрећа задесила док су вриједно обављали тешке рударске задатке. У име Савјета министара БиХ и у своје лично име породицама погинулих рудара и запосленима у руднику "Боксит" упућујем изразе искреног саучешћа - навео је Звиздић у телеграму.