latinica  ћирилица
23/03/2019 |  12:01 ⇒ 12:03 | Аутор: РТРС

Почео "Бањалука дог шоу" (ФОТО)

У Бањалуци је данас почела дводневна Међународна кинолошка манифестација "Бањалука дог шоу 2019" на којој учествује 1.262 паса из 18 земаља.
Почео "Бањалука дог шоу" - Фото: РТРС
Почео "Бањалука дог шоу"Фото: РТРС

Отварајући манифестацију, предсједник Скупштине града Бањалука Зоран Талић рекао је да је ова манифестација од великог значаја за град Бањалуку и у туристичком смислу, јер су попуњени смјештајни капацитети.

- Овдје се окупило доста пријатеља и ми данас славимо пријатељство између човјека и пса, а самим тим кроз то пријатељство довели смо много пријатеља из других земаља, чак и из Чилеа, што довољно говори о међународном карактеру ове манифестације - истакао је Талић.

Директор изложбе "Бањалука дог шоу 2019" Синиша Дањко рекао је да на овој учествује 1.262 пса и да је Бањалука препозната као добар организатор ове манифестације.

"Бањалука дог шоу"  (Фото: РТРС)

Он је рекао да Кинолошко друштво "Драган Станковић" трећу годину заредом организује све бољу манифестацију, што потврђује чињеница да су прије двије године имали 600, а прошле године 800 паса.

На манифестацији учествују међународне кинолошке судије из Русије, Бугарске, Словачке, Хравтске и БиХ.

Током два дана манифестације судије ће оцјењивати више од 1.000 различитих пасмина.

Овај кинолошки спектакл организовали су Кинолошко друштво "Драган Станковић" Бањалука" и Кинолошки савез Републике Српске.