latinica  ћирилица
23/03/2019 |  14:03 | Аутор: СРНА

Мектић: Одговор Предсједништву наредне седмице

Министар безбједности у Савјету министара у техничком мандату Драган Мектић изјавио је Срни да ће наредне седмице одговорити на захтјев Предсједништва БиХ у вези са наводима о активностима хрватске Безбједносно-обавјештајно агенције и генералног конзула Хрватске у БиХ о наводном врбовању селефија за кријумчарење наоружања у БиХ.
Драган Мектић - Фото: РТРС
Драган МектићФото: РТРС

- Неке операционе податке не можемо достављати, али у мјери колико може да се каже нека информација, ми ћемо је доставити - рекао је Мектић и додао да је, према његовим сазнањима, јуче стигао закључак Предсједништва БиХ, које је 18. марта затражило од Министарства безбједности да му у року од три дана достави свеобухватну информацију о наводима изнесеним у јавности.

Он је потврдио да остаје при раније изнесеним ставовима о хрватским обавјештајцима и дипломатама који се односе на наводно врбовање припадника селефијског покрета за кријумчарење наоружања у БиХ.

Мектић каже да због оперативног захвата тренутно није у Сарајеву.

Замјеник министра безбједности у Савјету министара у техничком мандату Мијо Крешић рекао је Срни да зна да је Предсједништво БиХ затражило од овог министарства информацију о наводима изнесеним у јавности о активностима Безбједносно-обавјештајне агенције Хрватске, али "да ту нема шта да коментарише". 

- Дао сам коментар за цијелу ову ситуацију и изјаснио се у вези са тим и то је то - додао је Крешић, те напоменуо да у међувремену није имао никакву комунукацију са Мектићем.

Крешић је недавно рекао за загребачки Вечерњи лист, издање за БиХ, "да су глупости и небулозе да је учествовао у наводној акцији обавјештајне службе из Хрватске о наоружавању селефија у БиХ", те да је "ријеч о о конструкцијама комбинованих параобавјештајних система".

Тужилаштво БиХ је у четвртак, 14. марта, формирало предмет да би хитно биле утврђене све околности и наводи изнесени у медијима који се односе на наводно врбовање припадника селефијског покрета за кријумчарење наоружања у БиХ.

У вези са тим је наредног дана саслушан Драган Мектић.