latinica  ћирилица
24/03/2019 |  11:23 | Аутор: СРНА

Херцег Нови: Завршен празник мимозе

Великом карневалском поворком са око 400 учесника завршен је јубиларни 50. Празник мимозе у Херцег Новом.
Херцег Нови - карневал - Фото: СРНА
Херцег Нови - карневалФото: СРНА

Предсједник општине Херцег Нови Стеван Катић рекао је на затварању фестивала да очекује да ће карневалска поворка из године у годину бити бројнија, како би Херцег Нови, као члан Федерације европских карневалских градова, стао раме уз раме са неким од најбољих европских карневала.

Велика карневалска поворка са око 400 учесника из Србије, Хрватске, БиХ, Македоније, Словеније и Црне Горе, као и члановима интернационалног борда Федерације европских карневалских градова, кретала се од главног градског трга до Игала.

Након наступа свих карневалских група у Игалу, одржано је традиционално суђење и спаљивање "Мита Ковертића, кривца за све невоље Новљана у протеклој години".

По завршетку тог дијела програма одржан је концерт Светлане Цеце Ражнатовић.

Празник мимозе ове године имао је више од 60 различитих програмских садржаја, од концерата, маскенбала, спортско-забавних манифестација, преко гастро и књижевних вечери, до представа.

Генерални спонзори Празника мимозе су општина Херцег Нови и Туристичка организација, извршни продуцент Јавна установа културе "Херцег фест", а програми су реализовани уз подршку бројних спонзора, привредника, невладиних организација, амбасада страних држава у Црној Гори, градова партнера и пријатеља.