latinica  ћирилица
24/03/2019 |  21:45 | Аутор: РТРС

Грађани тражили, одборници подржали: Хоће ли Улица Гаврила Принципа имати двије саобраћајне траке?

Укинути поједина паркинг мјеста у Улици Гаврила Принципа, изградити хиподром, те појачати контролу над угоститељским објектима, гласе само неки од низа захтјева које су грађани Бијељине упутили одборницима СНСД-а у Скупштини града, пише портал Инфобијељина.
Улица Гаврила Принципа у Бијељини (Фото: infobijeljina) -
Улица Гаврила Принципа у Бијељини (Фото: infobijeljina)

Оваква пракса, да грађани износе своје идеје и захтјеве одборницима, недавно је заживјела, а шта ће од тога бити и реализовано, одлучиће градска власт.

Сама идеја потекла је из Клуба одборника СНСД-а, који сматрају да грађани Бијељине требају појачати комуникацију са политичарима који су изабрани да заступају њихове интересе.

- Грађанима Бијељине дата је могућност да учествују у раду Скупштине, побољшају комуникацију и доведу до реализације одређених недостатака које муче становнике другог по величини града у Републици Српској - рекао је Александар Ђурђевић /СНСД/ за портал ИнфоБијељина додајући да је ово Скупштина свих грађана Семберије и да грађани треба да учествују у раду.

Из Савеза независних социјалдемократа Бијељина наводе да је примјетан велики одзив грађана, те да свакодневно пристижу нова питања и приједлози.

- На претходне три сједнице имали смо 30 упућених одборничких иницијатива и питања. Ова пракса се чини веома добром па ћемо наставити да је примјењујемо - додаје Ђурђевић.

Једна од иницијатива упућених градоначелнику и надлежном одјељењу је била успостављање двије саобраћајне траке у улици Гаврила Принципа.

- Подносим иницијативу да се укину паркинг мјеста у Улици Гаврила Принципа у правцу од кружног тока до Бост маркета и да се успоставе двије саобраћајне траке. Сматрам да би се на тај начин смањиле свакодневне саобраћајне гужве, а број паркинг мјеста се не би значајно смањио - стоји у иницијативи.

Александар наводи и да Градска управа подржава иницијативе и гласа "ЗА", али велики проблем представља реализација.

- Већина у Скупштини града подржава све оно што је добро за грађане, дају глас “ЗА“. Међутим, проблем је реализација тога. Очигледно је да оно гласају да их ми не бисмо прозивали, али се те иницијативе ријетко или никако не имплементирају - закључио је Ђурђевић.

Извор: infobijeljina.com