latinica  ћирилица
25/03/2019 |  13:58 ⇒ 14:08 | Аутор: РТС

Харадинај смијенио Весну Микић због њеног става о бомбардовању (ФОТО)

Косовски премијер Рамуш Харадинај смијенио је Весну Микић са места заменика министра правде, наводећи да у косовској влади и косовским институцијама "нема мјеста за појединце, без обзира на њихову етничку припадност, који могу да омаловажавају заједничке евроатлантске вриједности".

Весна Микић је на свом приватном Фејсбук налогу, поводом 20 година од НАТО бомбардовања СР Југославије, написала "да је над једном сувереном земљом која се деценију уназад борила против албанског тероризма у оквиру својих граница, извршен намјерно планирани геноцид од стране НАТО алијансе".

Весна Микић

- У Влади и институцијама Републике Косово нема мјеста за појединце, без обзира на њихову етничку припадност, који вријеђају заједничке евроатлантске вриједности. Нарочито када је држава Косово створена управо на основу ових вриједности. Изјава замјеника министра у Министарству правде, Весне Микић, да је НАТО бомбардовање било геноцид над српском државом и народом, неприхватљива је и поклапа се са говором мржње, санкционисана Уставом и законом. Стога сам данас са дужности отпустио замјеницу министра Микићеву - написао је Харадинај на свом Фејсбук налогу и објавио фотографију одлуке.

Микићева је на мјесто замјеника министра правде у косовској влади именована на приједлог Српске листе.