latinica  ћирилица
25/03/2019 |  15:57 ⇒ 17:54 | Аутор: РТРС

Почела изградња вртића у Обудовцу

У Обудовцу код Шамца почела је изградња дјечијег вртића. Радове са 430.000 КМ финансирају Влада Републике Српске и општина Шамац.

Дугогодишњи проблем недовољног простора за смјештај дјеце у шамачком вртићу, ускоро ће бити ријешен изградњом одјељења у новом објекту у Обудовцу. То ће отворити могућност за дневни боравак дјеце из тог и сусједних села.

- Пошто су они доста удаљени од града, од Шамца, а исто тако подједнако и од Брчког, увијек је било заинтересованих родитеља, али ипак 20 и више километара није исплативо родитељима - истиче Маријана Дујковић, директорка ЈПУ "Радост" Шамац.

Иницијативу за изградњу вртића у Обудовцу покренули су родитељи, а подршка за реализацију стигла је кроз пројекат који је Општина кандидовала код Владе Републике Српске.

- Као родитељ четворо дјеце веома ми је драго да је коначно нешто урађено по питању вртића у Обудовцу, од којих ће чак мојих двоје ићи у тај исти вртић - каже Срећко Јовић, један од задовољних родитеља.

Ђорђе Милићевић, начелник општине Шамац одаје велику захвалност Влади Републици Српске.

-Почетак реализације почео је прошле године кроз пројекат јавних инвестиција Владе Републике Српске, гдје ће Влада учествовати са неких 200.000 КМ и исто толико, у најмањем износу, општина Шамац - напомиње Милићевић.

Вртић ће бити завршен и опремљен до краја јуна, када ће почети и упис за пријем 50 дјеце, узраста од три до шест година, у двије васпитне групе. До септембра и почетка рада вртића, биће запослена четири васпитача, куварица и домар.