latinica  ћирилица
26/03/2019 |  07:52 ⇒ 12:03 | Аутор: СРНА

Достављање извјештаја Предсједништву БиХ о наводном врбовању селефија

Министарство безбједности у Савјету министара у техничком мандату доставиће данас Предсједништву БиХ информацију у вези са наводима о активностима хрватске Безбједносно-обавјештајно агенције и генералног конзула Хрватске у БиХ о наводном врбовању селефија за кријумчарење наоружања у БиХ.
Предсједништво БиХ - Фото: РТРС
Предсједништво БиХФото: РТРС

У овом министарству Срни је јуче речено да се још комплетира информација и да ће данас бити достављена, јер није стигао извјештај "једне од агенција".

Министар безбједности у Савјету министара у техничком мандату Драган Мектић раније је рекао Срни да се неки операциони подаци не могу достављати, али у мјери колико може да се каже нека информација, она ће бити достављена.

Он је тада потврдио да остаје при раније изнесеним ставовима о хрватским обавјештајцима и дипломатама који се односе на наводно врбовање припадника селефијског покрета за кријумчарење наоружања у БиХ.

Замјеник министра безбједности у Савјету министара у техничком мандату Мијо Крешић недавно је рекао за загребачки "Вечерњи лист", издање за БиХ, "да су глупости и небулозе да је учествовао у наводној акцији обавјештајне службе из Хрватске о наоружавању селефија у БиХ", те да је "ријеч о конструкцијама комбинованих параобавјештајних система".

Предсједништво БиХ затражило је 18. марта од Министарства безбједности у Савјету министара у техничком мандату да у року од три дана овој институцији достави свеобухватну информацију о наводима изнесеним у јавности о активностима Безбједносно-обавјештајне агенције Хрватске и генералног конзула Хрватске у БиХ.

Овај закључак донесен је на ванредној сједници Предсједништва БиХ.

Тужилаштво БиХ је 14. марта формирало предмет да би хитно биле утврђене све околности и наводи изнесени у медијима који се односе на наводно врбовање припадника селефијског покрета за кријумчарење наоружања у БиХ. У вези са тим наредног дана саслушан је Мектић.