latinica  ћирилица
26/03/2019 |  15:21 ⇒ 20:09 | Аутор: РТРС

Власеница: Почиње реконструкција обданишта "Први кораци"

Након 40 година обданиште "Први кораци" у Власеници биће реконструисано. Малишани ће добити уређен простор захваљујући помоћи Владе Србије општинама у Српској. Вриједност радова је око 300.000 КМ.

Обданиште "Први кораци" у Власеници похађа 49 малишана који су распоређени у три узрасне групе. Нису крили задовољство што ће се ускоро са другарима играти у сређеном простору.

Откако је зграда обданишта саграђена 1980. године, није реконтруисана. Захваљујући грант средствима Владе Србије општинама у Српској, ове године ће добити нови изглед.

- Мијењаћемо столарију, то нам је приоритет, јер имамо велике трошкове електричне енергије у зимском периоду. Овај објекат је саграђен 1980. године и од тада није рађена ниједна реконструкција изузев 2010. године када је предсједник Милорад Додик донирао одређена средства за реновирање санитарних подручја - рекла је Марија Тодоровић, директорица обданишта.

Према ријечима начелника општине Власеница Мирослава Краљевића, планирано је да до наредне зиме радови буду завршени.

- Урадили смо комплетну пројектну документацију, коју смо послали у кабинет предсједника Републике Српске и предсједавајућег Предсједништва. Документација је обрађена и чим нама Влада одобри, јер је носилац ових активности, ићи ћемо у расписивање тендера - наговјештава Краљевић. 

Циљ општинске управе јесте да што више дјеце у Власеници похађа обданиште, па ће у складу с тим, ускоро бити формирана и јасличка група, од једне до три године.