latinica  ћирилица
26/03/2019 |  15:34 ⇒ 20:12 | Аутор: РТРС

Бањалука: Почела изградња моста у Драгочају

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић озваничио је почетак радова на изградњи моста преко рјечице Драгочајке. Ова инвестиција вриједна је 220.000 КМ, а рок за завршетак радова је 150 дана.

Нови мост биће дужине тринаест и ширине девет метара, а имаће двије саобраћајне траке, те двије пјешачке стазе.

- Ријеч је о изградњи савременог моста вриједности око 220.000 КМ. Ово је један од већих инфраструктурних пројеката у граду, а радове изводи грађевинско предузеће Враница из Бањалуке - рекао је Радојичић.

Славенко Тадић, предсједник мјесне заједнице Драгочај, истиче да ова МЗ има три велика села - Рамићи, Драгочај и Барловци, чијим мјештанима ће изградња моста побољшати услове живота.

- Нови мост требало би да знатно убрза саобраћај, јер садашњи има само једну траку. Осим тога, биће безбједнији прелаз пјешака, посебно дјеце која иду у школу, јер на старом мосту нема тротоара. Биће обезбијеђен и бољи проток Драгочајке, што је значајно за превенцију поплава - навео је Тадић.

Град Бањалука ће иницирати и изградњу модерније раскрснице на магистралном путу према Приједору, због честих саобраћајних несрећа на улазу у ово приградско насеље.

- Град Бањалука је заинтересован да се тај проблем ријеши, без обзира што је то надлежност Путева Републике Српске и град ће урадити пројекат. Приједлог наш је да се на локацији која је критична на Приједорској цести уради семафорска сигнализација и корекција угибалишта и да се изврши корекција геометрије приступног пута - додао је Радојичић.

Због смањеног профила, Драгочајка је честим изливањем из корита задавала муке локалном становништву протеклих година, а изградњом новог моста ти проблеми ће бити ријешени.