latinica  ћирилица
03/04/2019 |  08:51 ⇒ 12:29 | Аутор: СРНА

У Херцеговини 11 пожара; У Билећи гори депонија

На подручју источне Херцеговине активно је 11 пожара који не угрожавају стамбене објекте и имовину грађана, речено је за Срну у Регионалном центру у Билећи Републичке управе Цивилне заштите.
Пожари у Херцеговини - Фото: РТРС
Пожари у ХерцеговиниФото: РТРС

На подручју општине Билећа активан је пожар на градској депонији у мјесту Љубишићи, који се без грађевинских машина не може гасити.

У општини Љубиње активан је пожар траве и ниског растиња у мјестима Кртиње и Жрвањ и шири се у правцу планине Видуше, док су се пожари у мјестима Лугоњуша, Броћник и Жабица спојили у једну пожарну линију и воде се као један пожар.

На подручју општине Гацко пожар у селу Мрђеновићи је одбијен од кућа, гори на неприступачном терену и не пријети стамбеним објектима грађана. Пожари у мјестима Липник, Браичевићи и Церница су и даље активни и не гасе се због неприступачног терена.

Према информацијама из Центра, у општини Невесиње активни су пожари у мјестима Колешко и Ковачићи, као и пожар на правцу Подграђе-Шипачно.
Ови пожари не угрожавају имовину грађана.

На подручју Требиња активан је пожар у Требињским брдима, који не угрожава насеља, а у општини Берковићи нема активних пожара.

На подручју источне Херцеговине синоћ је било активно 19 пожара.