latinica  ћирилица
12/04/2019 |  16:41 ⇒ 17:22 | Аутор: СРНА

СИПА обавила разговор са тројицом депортованих држављана БиХ

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ су у просторијама Граничне полиције обавили разговор са тројицом држављана БиХ који су из Њемачке враћени у БиХ због сумње да су повезани са терористичким дјеловањем, потврдио је за Срниу портпарол СИПА Лука Миладиновић.
СИПА - Фото: илустрација
СИПАФото: илустрација

Он је навео да је разговор обављен јуче на међународном аеродрому Сарајево, након извршене реадмисије ових лица између надлежних органа Њемачке и Граничне полиције БиХ.

Миладиновић је додао да је СИПА у оквиру међународне сарадње јуче запримила информацију о овом случају, те нагласио да је настављено предузимање мјера из надлежности ове службе.

БиХ је, према Споразуму о реадмисији са Њемачком, прихватила своја три држављанина који су враћени и прихваћени од надлежних агенција у БиХ, потврђено је раније Срни у Министарству безбједности у Савјету министара у техничком мандату.

У овом министарству су навели да је даље поступање у вези са наведеним сумњама у надлежности безбједносних и правосудних институција у БиХ.

У саопштењу Министарства наводи се да су тројица држављана БиХ планирала напад у име терористичке организације Исламска држава.