latinica  ћирилица
12/04/2019 |  17:22 ⇒ 18:05 | Аутор: СРНА

Предсједнице Српске разговарала са руководством општине Угљевик (ФОТО)

У Угљевику је одржан састанак предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић са руководством угљевичке општине. Цвијановићева ће вечерас у Угљевику свечано отворити Међународни фестивал Дани хармонике.
Угљевик - Цвијановић - Перић - Фото: СРНА
Угљевик - Цвијановић - ПерићФото: СРНА

Састанак Цвијановићеве и начелника Угљевика Василија Перића одржан је у сједишту општинске управе.

Фото: РТРС

Фестивал Дани хармонике биће отворен у 19.00 часова у Центру за културу "Филип Вишњић".

Једанаести међународни фестивал у Угљевику биће одржан од 12. до 16. априла и представља смотру свјетских виртуоза на хармоници, најавио је директор Музичке школе "Корнелије Станковић" Славиша Перић.

- Оно што овогодишњем фестивалу даје посебан значај и за нас организаторе представља велику част и задовољство је улога високог покровитеља фестивала коју је преузела предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић - рекао је Перић Срни.

У такмичарском дијелу програма, осим такмичара из Републике Српске, фестивал ће угостити учеснике из 16 земаља - Русије, Литваније, Италије, Украјине, Шведске, Њемачке, Аустрије, Мађарске, Бугарске, Румуније, Србије, Хрватске, Словеније, Сјеверне Македоније, Црне Горе и БиХ.

Традиционално, фестивалски концерти биће након Угљевика одржани и у Бијељини и Београду, а у оквиру Дана хармонике публика ће моћи да ужива у наступима најеминентнијих свјетских извођача на хармоници.