latinica  ћирилица
23/04/2019 |  18:44 ⇒ 24/04/2019 | 08:59 | Аутор: РТРС

Крунић и Павловић убијени у сачекуши; Још један нападач у бјекству (ФОТО)

Припадници МУП-а Републике Српске ухапсили су Емилија Балда и Горана Милановића, осумњиченe да су учествовали у убиству бизнисмена Славиша Крунића и његовог пратиоца Жарка Павловића, у Гламочанима код Бањалуке.

У Санском Мосту ухапшена су и браћа Нермин и Армин Ћулум. Потјерница је расписана за Бенедијем Ђукановићем. Jедан од нападача, Жељко Ковачевић, погинуо је у пуцњави.

Брутално убиство Славише Крунића и његовог сарадника Жарка Павловића шокирало је Бањалуку и Републику Српску, а у Гламочанима је владало право опсадно стање.

Фото: РТРС

Насеље је било блокирано скоро цијели дан. На терену су били припадници Специјалне антитерористичке јединице МУП-а са дугим цијевима, а мјесто злочина надлијетао је и хеликоптер.

Хапшење Емилија Балде

Фото: РТРС

Фото: РТРС

На лицу мјеста био је и министар Драган Лукач.

- Истрагу у вези са овим кривичним дјелима води Управа за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске под надзором Републичког тужилаштва. Данас су извршени претреси и претрага ширег подручја ове регије. Поред редовних полицијских снага учествовали су и САЈ Републике Српске, Јединица за подршку Бањалука, Лакташи, Градишка, Приједор, Добој и Мркоњић Град - рекла је Мирна Миљановић начелница Одјељења за односе са јавношћу МУП-а Српске.

Крунић је убијен у возилу, из засједе, испред своје породичне куће синоћ око 22 часа и 30 минута. Подлегао је на лицу мјеста.

Славиша Крунић (Фото: novosti.rs)

Љекари у УКЦ-у Републике Српске покушали су да га реанимирају, али безуспјешно. Један од радника на Крунићевом имању каже да се све догодило веома брзо.

У нападу је убијен и Жарко Павловић, који је био запослен у компанији Сектор сикјурити, као лично обезбјеђење страдалог Крунића. Њихов возач, Горан Илић задобио је неколико прострелних рана, али његово стање након операције је стабилно саопштено је из УКЦ-а. Мотиви овог напада још нису познати.

Премијер Српске Радован Вишковић оцијенио је поводом убистао Крунића да ће Влада учинити све да се такви случајеви више не догоде.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да очекује да ће почиониоци убиства Крунића што прије бити откривен.

- Изражавам жаљење и саучешће породицама и у Приједору и Гламочанима. Очекујем да институције раде свој посао и да се што прије открију починиоци убиства. Питање резервног састава полиције нема везе с овим догађајем, али рећи ћу да немамо ништа против да и други оформе своје саставе резервне полиције - додала је она.

Сви, до сада познати, осумњичени за ово тешко убиство, од раније су познати полицији као извршиоци бројних тешких кривичних дјела.

Из Полиције апелују на грађане да, ако примјете Бенедија Ђукановића, који је у бјекству, да то одмах пријаве надлежној полицијској станици или на број 122 и напомињу да је ријеч о изузетно опасном лицу.

Бенеди Ђукановић

Страдали Славиша Крунић био је власник компанија Сектор сикјурити, Житопродукт и још неколико предузећа, ожењен и отац четворо дјеце.

Други погинули, Жарко Павловић, такође је био ожењен и отац једног дјетета.