latinica  ћирилица
24/04/2019 |  11:53 ⇒ 14:25 | Аутор: РТРС

Поднесен извјештај против три лица за тешко убиство у Гламочанима

Полицијске службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске поднијели су извјештај Републичком тужилаштву против три лица Ж.К, Е.Б. и Б.Ђ. због постојања основа сумње да су 22. априла у Гламочанима извршили кривично дјело тешко убиство на штету Славише Крунића и Жарка Павловића и тешко убиство у вези са кривичним дјелом покушај на штету Горана Илића, саопштено је из МУП-а Српске.
МУП Републике Српске -
МУП Републике Српске

У саопштењу се истиче да је наведено кривично дјело извршено на начин што су извршиоци по претходном планирању и договору, употребом ватреног оружја, живота лишили Славишу Крунића из Бањалуке и Жарка Павловића са Пале, те нанијели тешке тјелесне повреде опасне по живот Горану Илићу из Бањалуке.

- Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске у сарадњи са полицијским службеницима других полицијских управа МУП-а и Специјалном антитерористичком јединицом, а под надзором Републичког јавног тужилаштва Републике Српске јуче су извршили увиђај на мјеста извршења кривичног дјела, након чега је приведено и саслушано више десетина лица, извршено је више претреса непокретне и покретне имовине код осумњичених лица и том приликом је пронађено и одузето више предмета који могу послужити у даљем кривичном поступку - наводи се у саопштењу из МУП-а.

У саопштењу се подсјећа да је осумњичени Ж.К. смртно страдао на лицу мјеста извршења кривичног дјела, док је осумњичени Е.Б, који је јучен лишен слободе, јутрос спроведен у Републичко тужилаштво.

- Осумњичени Б.Ђ. из Бањалуке још је у бјекству и за њим полиција активно трага. За овим лицем расписана је потјерница. Истрага у овом предмету се наставља - наглашавају из МУП-а.

Повезане вијести:

Емилио Балдо спроведен у Републичко јавно тужилаштво

И Ковачевић и Балда су били на слободи у складу са законом