latinica  ћирилица
25/04/2019 |  18:56 ⇒ 20:06 | Аутор: СРНА

Цицовић уручио 300 књига библиотеци у Сремској Митровици

Шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић уручио је вечерас донацију од 300 књига аутора и издавача из Српске Народној библиотеци "Глигорије Возаровић" у Сремској Митровици.
Млађен Цицовић - Фото: СРНА
Млађен ЦицовићФото: СРНА

Цицовић је изјавио Срни да је и ова донација, као и раније, значајна јер подстиче и јача сарадњу Србије и Српске у области културе и доприноси очувању културе, традиције, језика и писма.

Он је истакао да је Представништво у протеклих неколико година у 14 градова Србије уручило више од 7.000 књига аутора и издавача из Српске које су претходно биле изложене на штанду Републике Српске на Међународном сајму књига у Београду.

- У свим тим градовима били смо добродошли и сваки пут је исказивано велико интересовање за издаваштво Српске - рекао је Цицовић.

Он је најавио да ће нова донација бити уручена Лозници 8. маја, чиме ће, како је истакао, бити заокружен овој циклус даривања.

Цицовић је рекао да ће активност Представништва бити настављена након новог београдског Сајма књига у октобру, који ће, како вјерује, поново окупити велики број аутора и издавача из Српске.

Након свечане предаје књига, одржана је промоција изабраних и нових дјела Душка М. Петровића, који наступа као аутор из Републике Српске и из Србије, објављених поводом 50 година књижевног рада.

Петровић је истакао да је основна порука његове три књиге - "У капели радости", "У држави која је нужни смештај" и "У споју духовитости и духовности" то да су Срби јединствени у сваком погледу, а прије свега у области вјере, културе и политике.

Он је нагласио да је јединство најлакше остварити у оквиру културе и умјетности.

- Ја вјерујем да ће Србија и Српска једног дана бити једна држава, а не само оно што су сада - јединствен културно-историјски простор - рекао је Петровић.