latinica  ћирилица
19/05/2019 |  18:54 ⇒ 20:25 | Аутор: РТРС

Звиждуци, галама и приватно обезбјеђење на Изборној скупштини приједорског СДС-а

На Изборној скупштини приједорског СДС-а за предсједника Градског одбора поново је изабран Милан Тубин за којег је гласало 154, од присутна 173 члана. Да проблеми између двије струје Градског одбора и даље трају потврђује и то да поједини чланови нису имали могућност присуства Изборној скупштини, а одржавање сједнице пратили су звиждуци, галама и свађа.

Поред предсједника изабран је Градски одбор и кандидати за скупштину Српске демократске странке. Тубин каже да није имао противкадидата у складу са страначким актима, али да је током скупштине било разилажења у мишљењу и незадовољстава појединих чланова.

- Мој задатак, као предсједника Градског одбора, у наредном периоду биће да обиђем све те људе који су незадовољни и који су изражавали кроз посљедњих неколико мјесеци незадовољство. Овај пут се показало да ту не постоји нека велика група, него неки појединци, и ја ћи се потрудити да те појединце "вратим" и да им вратим вјеру у будућност - каже Тубин.

Иза врата изборне скупштине галама, напуштања чланова и честе интервенције приватног обезбјеђења. Вишемјесечна превирања и несугласице, које су у претходном периоду завршавале и физичким обрачунима, настављене су и данас у приједорском СДС-у, тако да одређеним члановима није било дозвољено присуство Изборној скупштини. Међу њима и Јовани Панић, која каже да је шеф Клуба одборника приједорског СДС-а.

- Ово је једна велика срамота за СДС, која иде на душу и врху странке, јер се нико од водећих људи СДС-а није удостојио да дође на ову изборну скупштину. Присуствовали смо кршењу свих могућих политичких права и нажалост, морам констатовати да је данас у приједорском СДС-у сахрањена демократија - истиче Панићева.

Тубин тврди да Панићева није шеф Клуба одборника.

- Наш званичан шеф клуба је Раденко Стијепић, а Јована Панић је сама рекла да неће да учествује у изборима и самим тим није прошла кроз изборни процес и није могла добити акредитацију и учествовати - каже он.

За новоизабрани Градски одбор гласало је 140 чланова. Од пет одборника СДС-а у Скупштини града, само је члан Градског одбора, Раденко Стијепић. За делегата за Скупштину СДС-а на републичком нивоу, гласала су 142 члана. Док једни позивају врх странке да отклони неправилности, други поручују да је након турбуленција циљ привредни и економски развој града.