latinica  ћирилица
19/05/2019 |  21:46 | Аутор: СРНА

Ђурић: Велика побједа Срба на Космету

Српски кандидати у све четири општине на сјеверу Косова и Метохије остварили су убједљиву побједу на ванредним изборима за градоначелнике, рекао је директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић.
Марко Ђурић - Фото: РТС
Марко ЂурићФото: РТС

Ђурић је истакао да је Српска листа у Косовској Митровици, Лепосавићу, Звечану и Зубином Потоку остварила већи и бољи резултат него 2017. године и у апсолутним бројевима и појединачно, као политичка организација Срба на Косову и Метохији.

Он је истакао да је ово велика побједа Срба на Косову и Метохији, велики успјех у борби за јединство са државом Србијом и у борби за јединство саме државе.

- Наши сународници на Косову и Метохији својим гласовима сачували су огњишта, показали су одговорност према држави Србији и бескрајну љубав и спремност да се и у немогућим условима препознају шта је одговорна и озбиљна политика коју су данас подржали - навео је Ђурић.

Према његовим ријечима, ово је пропаст и неуспјех оних који су позивали на бојкот ових избора, неких неодговорних чинилаца у Србији и пропаст настојања Приштине да кандидујући Албанце у срединама у којима преко 90 одсто грађана чине Срби, преузму контролу над сјевером.

- Вечерас се као ријетко кад потврдила пословица да "Само слога Србина спасава" - навео је Ђурић.