latinica  ћирилица
20/05/2019 |  17:45 ⇒ 20:13 | Аутор: СРНА

Бањалука: Усвојен ребаланс буџета за ову годину од 155 милиона КМ

Одборници Скупштине града Бањалука усвојили су данас ребаланс буџета Града за ову годину у износу од 155 милиона КМ, чиме је износ у градској каси увећан за 20,9 милиона КМ.

Градска скупштина прихватила је данас и одлуку о кредитном задужењу Бањалуке код Европске банке за обнову и развој за финансирање капиталних пројеката од 7.823.320 КМ, односно до 4.000.000.00 евра, што ће бити искориштено за финансирање изградње водоводне и канализационе мреже на сеоском и приградском подручју.

Одборници су прихватили и амандман градоначелника на приједлог одлуке о усвајању ребаланса буџета града Бањалука за ову годину на основу којег је предвиђено милион КМ за санацију штете настале усљед посљедњих обилних падавина.

Скупштина је усвојила и одлуку да 1,6 милиона КМ буде издвојено за стипендирање ученика и студената за школску 2019/2020. годину, што је на нивоу ове.

Одборници су усвојили и одлуку о преношењу права власништва над ватрогасним возилом са Бањалуке на општину Шековићи, те низ одлука у вези са просторно-планском документацијом и имовинско-правним односима.

Градска Скупштина на данашњој сједници донијела је и одлуку о утврђивања статуса удружења од интереса за град из области борачко-инвалидске заштите, којом је седам удружења добило тај статус.

Овај статус добиле су градске организације бораца, породица заробљених и погинулих бораца инесталих цивила, ампутираца Удас, удружење бивших логораша Другог свјетског рата и њихових потомака, Савез логораша, Удружење цивилних инвалида-жртава рата и Градски одбор СУБНОР-а.

Од данас, нови одборник у клубу СНСД-а је Наташа Марић Удовчић, умјесто Ненада Талића, који је средином априла именован за директора јавне установе Спортски центар Борик.

На данашњој сједници за вршиоца дужности начелника Одјељења за локални економски развој именован је Срђан Мијатовић, умјесто досадашњег начелника Раденка Лакетића који је средином априла именован за вршиоца дужности директора за комерцијалне послове у предузећу Шуме Српске.

Повезане вијести:

Радојичић: Ребаланс буџета резултат домаћинског пословања