latinica  ћирилица
21/05/2019 |  11:32 ⇒ 12:35 | Аутор: РТРС

Пољопривредно-прехрамбена школа у Приједору примјер успјешне практичне наставе

Да теорија употпуњена праксом доприноси квалитету наставе, знају ђаци Пољопривредно-прехрамбене школе у Приједору.

Зимница, домаћи сокови и сиреви, свакодневно се праве у школским кабинетима. За овим производима велика је потражња међу Приједорчанима.

Све што направе кажу у рекордном року продају.

У пекарском кабинету већина је оних који се желе запослити у струци. Циљ је, кажу, савладавање заната како лакше дошли до посла.

Посљедњих 10 година, потпуно опремљена пекара у школи доприноси квалиету наставног програма у Пољопривредно-прехрамбеној школи. Плодови рада ученика најбољи су показатељ успјешне практичне наставе.

- Све што могу овдје да науче ће видјети и у стварном животу и у раду ако се запосле у било којој пекари, поготово сада када имамо пекаре мањег капацитета - појаснила је Сузана Мршић, професорка стручних предмета у прехрамбеној струци

- Радимо на томе да што више пробудимо предузетнички дух код дјеце.Тако да се надамо да ће многа дјеца која заврше наше школовање и науче у практичној настави да раде, моћи да створе свој властити бизнис - каже Марко Кнежевић, професор стручних предмета и практичне наставе прехрамбене струке.

Све оно што ученици направе, у школском продајном простору продају. Такав вид образовања ствара предузетнички дух и оспособљава младе људе за потребе тржишта рада.