latinica  ћирилица
21/05/2019 |  12:55 ⇒ 16:11 | Аутор: СРНА

Част отаџбине: Униформа је светиња

Удружење Част отаџбине поручило је да Република Српска мора учинити све да буде укинута функција високог представника у БиХ, оцјењујући да ОХР до сада није реаговао ни на једну антисрпску и антидејтонску провокацију Бакира Изетбеговића, Шефика Џаферовића, Дениса Звиздића и Жељка Комшића, али јесте на изјаву Милорада Додика о униформама.
Част отаџбине (Фото: castotadzbine.rs) -
Част отаџбине (Фото: castotadzbine.rs)

Удружење је поставило питање колико је лидер СДА Бакир Изетбеговић платио ОХР за високу оцјену Оружаних снага БиХ, а за истовремени напад на српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика након његове изјаве да припадници 3. Пјешадијског пука Оружаних снага БиХ који баштини традицију Војске Републике Српске идуће године на прослави треба да обуку униформе ВРС.

- Потребно је и да Инцко и сви у свијету науче да је Српска униформа светиња, као крст часни и вјера, и да нико и никада неће скрнавити национални идентитет Срба - саопштено је из Удружења Част отаџбине.

У саопштењу је наведено да нико није реаговао на антисрпске провокације Изетбеговића и његово постројавање бошњачке компоненте Оружаних снага БиХ у униформама такозване Армије БиХ у Зеници.

- Да ли је ико од међународних чинилаца у БиХ осудио злоупотребу Оружаних снага БиХ при подизању споменика усташама у Фазлагића кули код Гацка, и тако широм БиХ. Није, јер бошњачки лидери раде по сценарију који добију од страних обавештајних служби - истиче се у саопштењу.

Из Удружења Част отаџбине констатују да су Додикове изјаве, иако нису штетне за бошњачки или неки други народ, изазвале бројне изливе мржње према њему и Републици Српској, од свих релевантних бошњачких и међународних чинилаца БиХ "јер све што је српско смета".

У саопштењу је наглашено да због свих околности Народна скупштина Републике Српске треба да донесе одлуку којом Српска неће признати ниједну одлуку Савјета министара у техничком мандату, као и да децидно одреди даљи пут Републике Српске и начин њеног раздруживања од Федерације БиХ.

- Република Српска може самостално егзистирати, зато треба расписати референдум, разићи се у миру са ФБиХ и запловити у неке мирније воде и просперитет - наведено је у саопштењу.