latinica  ћирилица
26/05/2019 |  18:02 ⇒ 19:47 | Аутор: СРНА

Ђурић: "Велика Албанија" - фашистички пројекат

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је да је "велика Албанија" фашистички пројекат, поражен 9. маја 1945. године и да је, поново позивање Хашима Тачија на њено стварање, и то на дан одржавања европских избора, шамар у лице Европи.
Марко Ђурић - Фото: РТРС
Марко ЂурићФото: РТРС

Поводом изјаве предсједника привремених институција у Приштини Хашима Тачија да ће Албанци у блиској будућности живјети у заједничкој држави Косова и Албаније, Ђурић је навео да је запањујуће ћутање међународних званичника на позиве на комадање и распарчавање суверених и међународно признатих држава чланица УН.

- Било реакције споља или не, једно је сигурно - пројекат "велике Албаније", која комада и гута околне државе, биће поражен сваки пут када се појави на историјској сцени - навео је Ђурић.

Он наглашава да би Тачи, као држављанин Србије и представник привремених институција у Аутономној покрајини Косово и Метохија, морао да зна да Србија нема намјеру да се уједињује са Албанијом и да је сваки облик сепаратизма противан нормама домаћег и међународног права.

Ђурић је истакао да Косово и Метохија никада неће бити дио Албаније.

- Ниједан педаљ Србије то никада неће бити. То смо ријешили још у мају 1945. године када је поражен нацизам - навео је Ђурић.