latinica  ћирилица
05/06/2019 |  18:08 ⇒ 21:05 | Аутор: РТРС

За шест миграната затражена депортација из БиХ (ВИДЕО)

Разлог масовне туче миграната која се ноћас догодила у привременом мигрантском центру Мирал у Великој Кладуши још није познат, а Н1 јавља да је за шест миграната затражена депортација из БиХ.
Туча миграната у Великој Кладуши - Фото: Facebook
Туча миграната у Великој КладушиФото: Facebook

У овом центру данас су забиљежени мањи физички обрачуни и нагуравања, а разлози инцидената још нису познати.

Испред Мирала није забиљежено појачано присуство полиције, а на улазу у објекат налазе се радници осигурања и припадници ИОМ-а.

У тучи која се догодила ноћас повријеђена су три полицајца и неколико десетина миграната, махом из Алжира.

Н1 незванично сазнаје да је управо група миграната из Алжира правила проблеме у Миралу, гдје борави укупно 650 миграната.

Из Црвеног крста је потврђено да волонтери ове организације нису успјели да обаве свој посао, односно подјелу оброка, па су повучени из привременог мигрантског центра.

- Сви наводи колега из МУП-а су тачни. Уочљиво је да су унутрашњи сукоби свакодневни. Стварају проблеме за функционисање Црвеног крста код додјеле три редовна оброка - рекао је Хусеин Кличић из Црвеног крста.

Он је навео да су уништена два велика шатора, постављена након пожара.

- Волонтери се морају повлачити ван кампа. Опет смо због хуманости успјели убиједити мигранте да се оброци нормално дијеле. Ми и ИОМ чинимо све да дође до нормализације односа - рекао је Кличић.

Извор: Н1