X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Моја Јахорина
07/06/2019 |  11:09 ⇒ 11:28 | Извор: sputniknews.com

Руси улажу најмање два милиона евра у филм и серију о Тесли

Глумац и продуцент Милош Биковић потписао је данас у Санкт Петербургу протокол о сарадњи на пројекту "Тесла" са руском Националном медија групом у присуству министра спољних послова Ивице Дачића.
Милош Биковић (Фото: Синиша Пашалић/РАС Србија) -
Милош Биковић (Фото: Синиша Пашалић/РАС Србија)

Та компанија је спремна да уложи у филм и серију о Николи Тесли најмање два милиона евра.

Уговор је потписан у оквиру економског форума СПИЕФ са ћерком фирмом руске компаније — СТС телевизијом, која има вишемилионску публику, а позната је по серији "Кухиња - рекао је Биковић новинарима.

Биковић је подсјетио да ће се снимати серија и филм о нашем научнику Николи Теслу и да је прошле године тај пројекат представљен у Кану, када га је подржао и министар Дачић.

- Сада смо отишли корак даље и нашли партнера у Русији, који је спреман да уложи најмање два милиона евра у тај пројекат. Тако да могу поносно да кажем како смо успели да за једну српску тему, као што је живот Николе Тесле, направимо корак и анимирамо стране компаније да инвестирају у нашу културу - рекао је он.

Биковић каже да ће пројекат "Тесла" бити међународни, а не само за српско и руско тржиште, тако да ће се радити на енглеском језику.

- Да нас свијет памти као земљу која је дала највећег, можда и првог ИТ стручњака у свијету, а не на неки погрешан начин - рекао је Биковић.

Каже да је пројекат тренутно у фази разраде, односно предпродукције и да се траже аутори који су радили на топ серијалима у великим западним продукцијама.

Циљ нам је да буде форматизован за познате платформе које ће постати наш партнер, додао је Биковић.

Он наводи да ће разрада и писање пројекта трајати најмање годину дана, а производња још толико, тако да пројекат неће бити представљен још две године.