latinica  ћирилица
20/06/2019 |  18:58 ⇒ 21/06/2019 | 07:17 | Аутор: РТРС

Цвијановићева у Америци о отварању нових радних мјеста у Српској

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је у нашој емисији Печат да сутра путује у посјету Сједињеним Америчким Државама гдје ће разговарати са представницима компаније НЦР о отварању нових радних мјеста у Српској.

- Разговараћу са представницима ове компаније о повећању броја радника са садашњих 300 за барем исто толико - истакла је Цвијановићева.

Предсједница Српске је за РТРС рекла да ће, у оквиру посјете САД, бити ријечи и о могућности отварања једног америчког универзитета у Бањалуци.

- Преговараћу о томе, а биће ту још других тема. Дакле, намјеравамо да ојачати постојећу инвестицију и да се, у оквиру образовне сфере, позиционирамо на међународном плану - рекла је Цвијановићева.

Компанија НЦР се бави пружањем техничке подршке за софтверске проблеме на глобалном нивоу, углавном за кориснике у Сјеверној Америци. Ова америчка компанија послује више од 130 година.

НЦР д.о.о. Бањалука је основан као подружница ове глобалне компаније. Подружница је основана са циљем успостављања Центра за техничку подршку у Бањалуци, у складу са пословним плановима и плановима развоја матичне компаније.

НЦР Бањалука запошљава специјално интерно обучене техничаре који одговарају на захтјеве клијената и приступају анализи и рјешавању проблема. Сходно потребама посла, већина запослених поседује претходно ИТ искуство.

НЦР је одабрао Бањалуку као дестинацију из многих разлога - добра талентована радна снага, која истовремено има изванредне техничке и језичке способности, телекомуникациона инфраструктура која се стално унапређује и подстицаји које обезбјеђује Влада Републике Српске, као и повољни социјално економски фактори.

Емисију Печат можете погледати овдје.

Повезане вијести:

Предсједница Српске за Печат: Грађани трпе због политичких игара Сарајева