latinica  ћирилица
03/07/2019 |  20:37 ⇒ 21:10 | Аутор: РТРС

Андерсон прејак за Типсаревића

Српски тенисер Јанко Типсаревић поражен је у другом колу Вимблдона од Јужноафриканца Кевина Андерсона са 3:1 .

По сетовима је било 6:4, 6:7, 6:1, 6:4. Меч је трајао 2 часа и 67 минута, а за то вријеме Андерсон је направио 23 аса, наспрам три Типсаревићева, а био је бољи и у директним поенима (56:31).

Јанко је пружио солидан отпор осмом играчу свијета, али од почасног сета није могао више, поготово што је у првој рунди играо традиционално у пет сетова против Јапанца Нишиоке.

Андерсон је прије свега захваљујући одличном сервису, лако држао предност на својој страни, а сваки пут је маестрално користио пад концентрације Типсаревића на његов сервис. Изузев другог сета, који је отишао у тајбрејк, остала три сета ипак су прошла у доминацији Андерсона.

Андерсон у трећем колу иде на Аргентинца Гвиду Пељу, који је у маратонско ммечу у пет сетова савладао Андреаса Сепија из Италије.

У треће коло Вимблдона прошао је Новак Ђоковић, који је рутински савладао Дениса Кудлу, док је поржаен Миомир Кецмановић послије предаје Перу, при водству Француза од 2:0 у сетовима.

Пут Новака Ђоковића у одбрани круне на Вимблдону, као и све најзанимљивије са најпрестижнијег тениског турнира на свијету можете пратити у директним преносима на програму РТРС-а.