latinica  ћирилица
13/08/2019 |  08:31 ⇒ 10:04 | Аутор: novosti.rs

Стефановић: Вучић је на мети страних служби

Потпредсједник Владе Србије Небојша Стефановић: Ангажман страних служби није нимало наиван, али имамо озбиљан одговор на све то. Ако се САД укључе у дијалог о КиМ онда то исто треба да учини и Русија. Неки су за бојкот јер немају подршку, каже Стефановић за Новости.
Небојша Стефановић - Фото: ТАНЈУГ
Небојша СтефановићФото: ТАНЈУГ

Потпуно сам сигуран да стране службе и данас покушавају да надзиру електронске комуникације људи у Србији који су њима безбједносно интересантни, на првом мјесту предсједника Александра Вучића. То не може лако да се докаже, јер данас је техника толико напредовала да страни обавјештајци, чак и ако нису присутни на територији Србије, могу да остваре увид у нечије електронске комуникације. Ово за "Новости" поручује потпредсједник Владе и министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић, који открива да службе великих сила појачавају своје активности и у Србији, а са циљем да се што боље позиционирају на простору Југоисточне Европе:

- Они штите интересе својих држава, а ми се боримо да заштитимо своје. Јачамо нашу полицију, војску и безбједносне службе, не зато што смо некоме пријетња или зато што имамо агресорске намјере и територијалне претензије, већ да бисмо могли адекватно да одговоримо на све изазове,