latinica  ћирилица
13/09/2019 |  07:30 ⇒ 18:47 | Аутор: РТРС

Дани сјећања у Дрвару (ФОТО/РТРС, 19.00)

У Дрвару ће вечерас, под покровитељством Владе Републике Српске, бити одржана централна академија Дани сјећања, у помен на све српске жртве страдале у ратовима током 20. вијека.

Тим поводом, отворена је изложба "Опомена", посвећена страдању Срба од 1991. до 1995. године.

Како је најављено, свечаној академији "Крајино моја" коју од 19.00 часова можете пратити на нашем програму и порталу, присуствоваће највиши званичници Републике Српске и Србије.

Академији ће, између осталих, присуствовати српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић и предсједник Србије Александар Вучић.

Додик и Вучић обишли су данас и родну кућу Гаврила Принципа у Грахову.

Званичници су посјетили и дјечији вртић "Мајка храброст" , а потом је планирано и да се састане са начелницима општина, посланицима у Парламентарној скупштини БиХ и делегатима у Дому народа Парламента Федерације БиХ.

Предсједник Србије рекао је током боравка у Дрвару да ће Србија помоћи овој општини са два милиона марака за улагање у најважније пројекте од интереса за грађане, укључујући водовод, те за измиривање дуговања која општина није могла да покрије.

- Веома сам срећан што сам овдје. Неко ми је рекао да од Берлинског конгреса свакако, а можда и од прије, ниједан од српских кнезова, краљева, па онда предсједника, премијера... никад није дошао у Дрвар. Срећан сам што сам овдје и што смо нешто мало могли да помогнемо - рекао је Вучић.

Вучић и Додик у Дрвару (Фото: РТРС)

Повезане вијести:

Додик и Вучић посјетили вртић "Мајка храброст"

Додик - Вучић: Наћи начин за уређење куће Гаврила Принципа (ФОТО)

Вучић стигао у Дрвар (ФОТО)

Дрвар: Парастос невиним жртвама Одбрамбено-отаџбинског рата