latinica  ћирилица
19/09/2019 |  08:43 ⇒ 12:34 | Аутор: СРНА

Влада Српске о Приједлогу закона о заштити од пожара

Влада Републике Српске разматраће данас Приједлог закона о заштити од пожара и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о нуспроизводима животињског поријекла.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

На дневном реду је и Приједлог стратегије инфраструктуре квалитета производа и услуга у Републици Српској за период 2019-2023. године - Преузимање и примјена правне тековине Европске уније у области слободног кретања робе, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Предвиђено је и разматрање информације о начину измирења обавеза привредног друштва "Микроелектроника" Бањалука по правоснажној пресуди Окружног привредног суда у Бањалуци од 29. јуна, са Приједлогом закључка.

На сједници би требало да буде и информација о унапређивању квалитета рада Републичког педагошког завода, кроз реорганизацију, са Приједлогом закључка, те разматрање информације о активностима на успостављању сарадње са пољским Подласким војводством, са Приједлогом споразума о сарадњи, са Приједлогом закључка.

Планирано је и разматрање иницијативе за распуштање Скупштине општине Теслић, са приједлогом закључка, те приједлога одлуке о преношењу права власништва над дијелом покретне имовине бивше Републичке управе царина на Управу за индиректно опорезивање БиХ, без накнаде.

У саопштењу је наведено да ће бити разматран и приједлог одлуке о преношењу права својине и посједа у корист града Бијељина, с циљем измјештања жељезничке станице на другу локацију и изградње нове аутобуске станице, на мјесту досадашње жељезничке станице.