latinica  ћирилица
19/09/2019 |  12:30 ⇒ 14:36 | Аутор: СРНА

По плану припреме изградње ауто-пута Бањалука-Приједор

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић рекао је да планираном динамиком теку припреме изградње ауто-пута од Бањалуке до Приједора и да ће пројекат бити на вријеме реализован.
Траса Аутопута Бањалука - Приједор - Фото: РТРС
Траса Аутопута Бањалука - ПриједорФото: РТРС

Трнинић је подсјетио да је ресорно министарство у децембру прошле године са кинеским партнерима потписало концесиони уговор, који подразумијева изградњу овог ауто-пута у дужини од 42 километра, са обавезом кинеског партнера да уради пројектну документацију за изградњу ауто-пута према Новом Граду и брзе цесте према Козарској Дубици.

- Те активности се одвијају према плану. Кинески партнер је оформио заједничко предузеће са предузећем Ауто-путеви Српске те се проводе припремне активности, а данас се завршава и тендер који су они расписивали за пројектовање тог пута - рекао је Трнинић новинарима у Бањалуци.

Говорећи о планираној изградњи аеродрома у Требињу, Трнинић је истакао да ресорно министарство није одустало од те идеје, те да се активно ради на реализацији тог пројекта.

Трнинић је навео да су разговори са одређеним страним партнерима прилично одмакли.

- Пошто постоје одређени партнери заинтересовани за реализацију овог пројекта, промијенили смо стартегију којом смо били предвидјели да то ми радимо, те разговарамо са страним и домаћим партнерима, а са некима смо прилично одмакли у разговорима - рекао је Трнинић.