latinica  ћирилица
19/09/2019 |  12:51 ⇒ 13:24 | Аутор: РТРС

Ковачевић: Српска губи вријеме у БиХ

Декларација СДА је неприхватљива и осуђујемо овај антидејтонски чин. Ово је акт против мира. Декларација је посезање на почетак рата 1992. године, када Србима поручено да нису добродошли у властитој земљи, истакао је Радован Ковачевић, портпарол СНСД-а.

Ковачевић је гостујући на нашој телевизији поручио да СНСД није одржао сједницу Главног одбора странке како би само одговорили на декларацију СДА.

- Ми смо изабрали пет потпредсједника: Жељку Цвијановић, Радована Вишковића, Небојшу Радмановића, Николу Шпирића и Игора Радојичића, потом генералног секретара Луку Петровића, као и остала радна тијела у која смо на велико задовољство укључили велики број младих људи. Усвојили смо 64 закључка, од чега се посљедња три односе на декларацију СДА - навео је он.

Он је истакао да с једне стране имате СДА која гледа у "Исламску декларацију", а с друге СНСД који гледа према Дејтонском споразуму.

- Заједно са осталим партијама Српске залагаћемо се за афирмацију права на самоопредијељење. Српска заиста губи вријеме у БиХ - закључио је Радован Ковачевић, портпарол СНСД-а, за РТРС.