latinica  ћирилица
19/09/2019 |  13:53 ⇒ 13:53 | Аутор: СРНА

Зоран Талић: Усмјереност ка заштити градске имовине

Предсједник бањалучке Скупштине града Зоран Талић рекао је данас да је град узео активну улогу по питању свих спорова које води и да све активности спроводи искључиво с циљем заштите градске имовине.
Зоран Талић - Фото: РТРС
Зоран ТалићФото: РТРС

- У претходном периоду није било те комуникације између Правобранилаштва Републике Српске и Градске управе, па је долазило до тога да поједина лица у Правобранилаштву не реагују благовремено, у складу са законом, у смислу правних лијекова, што доводи до тога да град губи такве спорове - рекао је Талић новинарима у Бањалуци.

Талић је рекао да је такав случај и са Соколским домом, који је правоснажном судском пресудом враћен граду.

Он је навео да то није само питање Соколског дома, него и објекта ранијег Радничког универзитета, а данас Центра за образовање одраслих.

- На почетку мандата градоначелника Бањалуке /Игора Радојичића/ дочекала је пресуда која је ишла у корист фирме Наш дом, а на штету града, који већ двије и по године покушава да се укључи у правни поступак између Радничког универзитета и фирме Наш дом - рекао је Талић.

Талић је подсјетио да је у посљедњих неколико седмица Градска управа успјела да прекине тај поступак како фирми Наш дом не би био додијељен објекат и исплаћена одређена финансијска надокнада.

- Суд је, на захтјев града, обуставио тај поступак, те се Градска управа активно укључила у утврђивање права власничке структуре - рекао је Талић.

Он је указао да је објекат некадашњег Радничког универзитета и те како битан за град ради активности успостављања озбиљног центра за образовање одраслих, који ће помоћи привредницима да добију потребне кадрове.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је у уторак, 17. септембра, да је правоснажном судском пресудом граду враћен Соколски дом, који ће бити оспособљен за спортске садржаје.

- Соколски дом би требало да припадне комплексу спортског центра или Спортске дворане Борик у смислу управљања или газдовања. Већ имамо јавну установу која се тиме бави - рекао је Радојичић.