latinica  ћирилица
19/09/2019 |  16:24 ⇒ 19:08 | Аутор: РТРС

Требиње ће подржати Додикову иницијативу подршке младим брачним паровима

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић и градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић подржаће иницијативу српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика према којој би Српска за кредитирање младих брачних парова издвојила 20.000 КМ, а локалне заједнице по 10.000 КМ.
Требиње: Ћурић - Вуковић - Фото: СРНА
Требиње: Ћурић - ВуковићФото: СРНА

Ћурић је рекао да ће град Требиње подржати ову иницијативу, подсјећајући да је и у претходном периоду Град за овакве сврхе издвајао средства из буџета.

- Циљ нам је да се сви млади врате у Требиње и ту раде, а на нама је да им обезбиједимо услове. Сматрам да је овај пројекат итекако значајан - рекао је Ћурић.

Вуковић је рекао да ће и град Источно Сарајево у складу са својим могућностима подржати све добре иницијативе.

- Град Источно Сарајево има у свом саставу шест општина и у том погледу имамо подијељене надлежности у погледу финансирања разних ствари. Вјероватно ће град и општине у његовом саставу заједно доносити рјешења и подржати такве иницијативе - навео је Вуковић.

Он је појаснио да град Источно Сарајево има мање проблема од других када је ријеч о популационој политици, захваљујући томе што представља центар регије и најпожељније мјесто за живот од Бијељине до Требиња и многи имају амбицију да се у њему задрже.

- Имамо Универзитет у Источном Сарајеву који окупља велики број младих и који, објективно говорећи, имају жељу да се ту задрже - рекао је Вуковић.

Ћурић и Вуковић са сарадницима договорили су данас у Требињу сарадњу и размијенили искуства у областима пољопривреде и туризма, а састанку су присуствовали и директори Туристичких организација ова два града, те директори градских аграрних фондова.

Ћурић је најавио да ће се делегације ова два града састати и у наредном периоду ради унапређења постојеће сарадње.

- Најбитније је да политичке баријере не смију да нам буду препрека за сарадњу - ово је једна Република Српска, која треба да буде на корист свих грађана - поручио је Ћурић.

Вуковић је рекао да градови Источно Сарајево и Требиње с правом носе статус туристичких мјеста, који у Републици Српској има још и Бањалука.

Он је истакао да је примјерено да челни људи два града стану иза пројеката који ће услиједити, с обзиром на добру сарадњу градских туристичких организација.

- Радили смо на томе да се направи и нека заједничка туристичка понуда - љетна Требиња, а зимска Јахорине, Источног Сарајева - рекао је Вуковић.

Вуковић је навео да је разговарано и о боравишној такси.

- Све су то текућа питања оба града на којима можемо заједно да радимо - истакао је Вуковић и додао да су на данашњем састанку размијењена искуства и о Аграрном фонду.