latinica  ћирилица
21/09/2019 |  14:47 ⇒ 20:47 | Аутор: РТРС

Вишеград обиљежио крсну славу

Низом манифестација општина Вишеград обиљежила је крсну славу Малу Госпојину. Бројним улагањима, нарочито у области туризма, Вишеград је постао незаобилазна тачка на туристичкој мапи.

У општини Вишеград уназад неколико година улагано је много средстава у обнову инфраструктуре, асфалтирање путева, нова радна мјеста, санацију водоводне и канализационе мреже, развој туризма, а тако ће, тврде надлежни, бити настављено и убудуће.

- У наредном периоду завршићемо започете пројекте. Већ планирамо нове пројекте на задовољство свих грађана општине Вишеград - истакао је Младен Ђуревић, начелник општине.

На завидном ниову је сарадња ове локалне заједнице и са институцијама Републике Српске.

- Уз помоћ Владе Републике Српске настојаћемо да на овим просторима остаје омладина и да на тај начин унаприједимо сам град - поручио је Бошко Томић, савјетник српског члана Предсједништва БиХ.  

Општина Вишеград има одличну сарадњу с општинама из Србије и Црне Горе са којима заједнички реализује пројекте из области прекограничне сарадње.

- Посљедњих неколико година са Вишеградом интезивно сарађујемо у области културе и спорта. Нама у Лазарево долазе ваши фудбалери, ловци, културно-умјетничка друштва - каже Ненад Јоксимовић из Зрењанина.

Поводом крсне славе општине, одржана је и свечана академија на којој су заслужним појединцима уручена признања.

- Повељу коју сам добио не сматрам да је моја, ово је повеља свих нас. Хвала општини Вишеград, Републици Српској и мојим суграђанима који су ми указали ову част - нагласио је привредник Војкан Крстић.

Како је најављено, у наредном периоду радиће се на стварању нових радних мјеста, развоју привреде и низу других активности који ће донијети општу корист граду и створити услове за бољи живот становника Вишеграда.