latinica  ћирилица
21/09/2019 |  16:45 ⇒ 22/09/2019 | 08:32 | Аутор: СРНА

Требиње: Стајићи послије 23 године добили близанце (ФОТО)

Брачни пар Стајић из Требиња послије 23 године борбе успјели су да постану родитељи захваљујући вантјелесној оплодњи, у чему им је помогла и требињска Градска управа.

Марија и Будимир Стајић постали су родитељи послије 23 године брака и борбе за потомство Снежане и Николе. Марија се породила у Бањалуци, и данас је Хеликоптерским сервисом превезена у Требиње, гдје јој је приређен дочек за памћење.

На хелидрому поносни отац, чланови породице... Хеликоптер је дочекан са усхићењем, јер је у Требиње и дом Стајића довезао најврједније - два дугоочекивана чеда и њихову мајку. Ово је био пети и задњи могући покушај вантјелесне оплодње, јер Марија има 46 година. Нису се гасиле њене наде да ће бити мајка и успјела је!

- Осјећам се као краљица која је дошла са своја два сокола у наручју - пресрећна је Марија.

Будимир има 59 година и каже ово је тек почетaк његовог живота.

- Осјећај је предиван, јер постати родитељ је важно од искона, да имаш за шта да се бориш, живиш. Поручио бих младима да се боре за потомство - истакао је Будимир.

Посебне заслуге иду Снежани Мисити, предсједници Удружења породица са проблемом стерилитета "Бебе”", која је чинила све да Марија добије још једну шансу за вантјелесну оплодњу. И зато је кћерка Марије и Будимира добила име Снежана по њој.

Снежана Мисита је кроз сузе захвалила на овој части и поручила свима да буду упорни у жељи да се остваре као родитељи када се сусретну с таквим проблемима.

Поносни родитељи Стајићи

Стајићи посебно захваљују бившем градоначелнику Луки Петровићу који је одобрио Марији средства за посљедњи покушај да постане мајка. Градска управа и тада и сада, каже Петровић, има слух за ове породиоце и њихове проблеме. То потврђује и садашњи градоначелник Требиња.

Градоначелник Мирко Ћурић каже да ће и убудуће додјељивати средства за ову намјену, јер је ово племенит циљ да се брачни парови остваре као родитељи.

У цијелој овој причи и докторка Сања Сибинчић из Бањалуке има посебну улогу, а имао је и Хеликоптерски сервис Владе Републике Српске који је Марију Стајић довезао у Бањалуку гдје се породила и вратио кући са њеном дјецом.

Удружење "Бебе" има 114 беба и 200 породица из источне Херцеговине у свом чланству. До краја године биће богатији за још малишана. Оваква срећа као у породици Стајић нема цијену.

Удружење "Бебе" уручило захвалнице

Удружење "Бебе" уручило је захвалнице Бобану Кустурићу из Хеликоптерског сервиса Републике Српске, који су мајку одвезли на пород у Бањалуку и вратили, генералном директору Електропривреде Републике Српске Луки Петровићу и градоначелнику Мирку Ћурићу.