latinica  ћирилица
24/09/2019 |  07:52 | Аутор: СРНА

Бијељина обиљежава Дан града

Бијељина ће данас обиљежити Дан града одавањем почасти погинулим српским борцима и свечаношћу на којој ће бити уручена градска признања заслужнима за развој града.
Бијељина - Фото: РТРС
БијељинаФото: РТРС

Највише градско признање - Повеља града Бијељине, додијељено је предсједнику Србије Александру Вучићу за изузетан допринос развоју инфрастуктуре изградњом ауто-пута који пролази кроз Семберију, а који ће обезбиједити развој и унапређење цијеле регије.

Полагање вијенаца испред споменика ослободиоцима на централном тргу најављено је за 18.30 часова, а свечана сједница Скупштине града биће одржана у Центру за културу са почетком у 19.00 часова.

Традиционално, на Дан града који је установљен у знак сјећања на прво ослобођење од фашистичког окупатора у Другом свјетском рату, у Градској управи биће приређен пријем за представнике Савеза удружења бораца Народноослободилачког рата /СУБНОР/.

У оквиру прославе Дана града биће одржана и промоција Бијељине као европског града спорта 2020. године, уз атлетску трку, те турнир у баскету, мини-рукомету и мини-одбојци.