latinica  ћирилица
24/09/2019 |  10:25 ⇒ 13:01 | Аутор: СРНА

Шпирић: Неформирањем власти призивају Дејтон два

Сваким даном је јасније што се оволико чека на формирање власти у БиХ, али није јасно до када ће трајати ова срамота у режији бошњачких странака, оцијенио је замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић.
Никола Шпирић - Фото: dnevni avaz
Никола ШпирићФото: dnevni avaz

- Све је јасније да се чека неки 'Дејтон два', неко ново уставно уређење по визији СДА и њене недавне декларације. Сада и СДП најављује да ће изаћи са новим приједлогом Устава БиХ, а враћају нам 'априлски пакет' којег су федералне странке и обориле. Заборављају да ни априли нису што су некад били. Питање је само како мисле провести у дјело своје унитарне циљеве без гласова Срба - истакао је Шпирић, који је потредсједник СНСД-а.

Он сматра да сценарио којег прави "политичко Сарајево" одбијањем формирања власти жели довести до тога да међународни фактор оцијени како је БиХ с оваквим уставним уређењем неодржива и неприхватљива у процесу европских интеграција.

- Још су опаснији за БиХ нацрти новог уређења који се праве у амбасадама уз свесрдну помоћ ових који сада сједе у Савјету министара и Република Српска им није ни на крај памети - закључио је Шпирић.