latinica  ћирилица
24/09/2019 |  20:25 ⇒ 22:57 | Аутор: СРНА

Размотрене измјене Закона о уређењу простора и грађењу

Народна скупштина Републике Српске размотрила је вечерас Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о уређењу простора и грађењу чије се најзначајније измјене односе на стварање законског основа за увођење једношалтерског и електронског система издавања грађевинских дозвола, наводи се у образложењу овог акта.
НСРС - Фото: РТРС
НСРСФото: РТРС

Министарка за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић је у завршној ријечи у Народној скупштини о овом приједлогу закона поновила да се измјенама овог акта отклања мноштво правних и административних препрека, а успоставља једноставан и ефикасан систем издавања грађевинских дозвола, са минималним бројем формалности и корака у поступку и јефтинијим трошковима поступка, чиме се повећава конкурентност тржишта.

Предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић закључио је данашње засједање, које ће бити настављено сутра разматрањем Приједлога закона о измјенама и допунама Закона о развоју малих и средњих предузећа.

Посланици ће сутра разматрати и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о занатско-предузетничкој дјелатности, као и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о регистрацији пословних субјеката у Републици Српској.

Сједница ће бити настављена у 10.00 часова.