latinica  ћирилица
03/10/2019 |  08:23 ⇒ 16:47 | Аутор: СРНА

Дани Србије и Српске у Аустрији

У оквиру Дана Србије и Српске у Аустрији у Бечу ће данас бити представљени привредни потенцијали Бањалуке и Новог Сада.
Српски дани у Бечу, архив (Фото:dunav.at) -
Српски дани у Бечу, архив (Фото:dunav.at)

Презентација је заказана за 13.30 часова у просторијама Привредне коморе Беча, а палнирана су обраћања предсједника Привредне коморе тог града Валтера Рука и шеф Представништва Републике Српске у Аустрији Младена Филиповића.

Манифестација "Дани Србије и Српске у Аустрији" биће отворена сутра, трајаће до 30. октобра, а програм је већим дијелом усмјерен на представљање културе и умјетности Србије и Републике Српске публици у Аустрији.

У оквиру манифестације предвиђене су и презентације привредних и туристичких потенцијала Србије и Републике Српске.

Свечаном отварању у просторијама салона "Курсалон Хубнер" сутра у 19.00 часова присуствоваће угледне званице из јавног и културног живота Србије и Републике Српске, те представници српске дијаспоре у Аустрији, као и гости из јавног живота Аустрије, најављено је из Представништва Републике Српске у Аустрији.

Том приликом наступиће истакнути оперски умјетници из Београда Јасмина Трумбеташ Петровић, Јадранка Јовановић и Дејан Максимовић, балетски умјетници из Београда Константин Костјуков, Татјана Татић и Игор Пастор, Бањалучка филхармонија, српска културно умјетничка друштва из Беча "Бранко Радичевић" и "Стеван Мокрањац", те изворна пјевачка група "Уна" из Новог Града.

Током манифестације у Бечу ће бити организовано гостовање позоришта из Београда и Бањалуке, као и отварање неколико изложби и одржавање концерата.

Манифестацију организују Представништво Републике Српске у Аустрији, Амбасада Србије у Аустрији и Заједница српских клубова у Бечу.

Одржава се под покровитељством предсједника Српске Жељке Цвијановић, Владе Српске и Министарства спољних послова Србије.