latinica  ћирилица
03/10/2019 |  08:55 | Аутор: СРНА

Одаловић: Албанци немају одговор на српско јединство

Генерални секретар Министарства спољних послова Србије Вељко Одаловић рекао је да Албанци немају одговор на српско јединство, због чега не искључује нове проблеме и провокације, као и нове методе да би спријечили да Српска листа добије најширу могућу подршку на ванредним парламентарним изборима на Косову и Метохији у недјељу, 6. октобра.
Вељко Одаловић (Фото: Медија центар Београд) -
Вељко Одаловић (Фото: Медија центар Београд)

Одаловић каже да Албанци не могу да калкулишу и манипулишу Српском листом, па то покушавају на друге начине.

Он наводи да је Приштина у данима пред изборе у паници, те да је очигледно да подржава неке партије косовских Срба, што је, како каже, начин да буде створен раздор међу Србима.

- Он је направљен на одређени начин и сада, али то је нешто што је минорно у односу на резултате избора који су за нама. Седамдесетих и осамдесетих година када смо се суочили са тим да се на Косову и Метохији ствара нека нова држава, видели смо да су кључни људи тада били Срби, Албанци су их подржавали. То је тактика која је за њих и даље интересантна - рекао је Одаловић за РТС.

Он је нагласио да се Српска листа не мијеша у албанске изборе - нека се бирају међу собом.

- Ми имамо јасну политику, Српска листа жели и има пуно право да тражи подршку Срба и ја се надам да ће је добити - истиче Одаловић.

Када је ријеч о бриселском дијалогу, Одаловић наводи да је очигледно да ће он бити настављен.

- Надам се да ће нова администрација бити одлучнија да договорено буде реализовано. Ми хоћемо за сто, ми нећемо друге методе и мјере. Не треба ништа од тога априори одбацити, рјешења нема без дијалога - каже Одаловић.