latinica  ћирилица
03/10/2019 |  19:23 | Аутор: СРНА

Брнабић: Значајна предстојећа посјета Медведева

Премијерка Србије Ана Брнабић изразила је задовољство континуитетом сусрета на високом и највишем нивоу између Србије и Русије, што је одраз блиских и пријатељских односа двије земље, те указала да је у том смислу нарочито значајна предстојећа посјета Србији руског премијера Дмитрија Медведева.
Ана Брнабић, предсједница Владе Србије - Фото: РТРС
Ана Брнабић, предсједница Владе СрбијеФото: РТРС

Брнабићева је ово рекла на сусрету са делегацијом Ханти-Мансијске аутономне области Јурге Руске Федерације, коју је предводила губернатор Наталија Комарова, на којем је било ријечи о даљем развоју билатералне сарадње.

Брнабићева је истакла да је овај сусрет још једна прилика да се разговара о актуелним питањима у области билатералне сарадње са Ханти-Манцијским административним округом, саопштено је из Владе Србије.

Комарова је упознала премијера Србије са достигнућима и развојним плановима области Јурге у свим значајним сегментима друштва и упутила позив Србији да буде представљена на будућим међународним конференцијама у области ИТ-а и филмске индустрије.

Саговорнице су се сагласиле да постоје одлични услови за јачање сарадње у области економије, енергетике, ИТ и културе, констатујући да би размјена привредних делегација значајно допринела њеном јачању.