latinica  ћирилица
15/10/2019 |  14:44 ⇒ 14:45 | Аутор: klix.ba

ОХР не жели да коментарише наводе о рушењу ВСТС-а

Након што је потпредсједница ВСТС-а Ружица Јукић изјавила како има сазнања о томе да ће високи представник искористити бонска овлашћења и смијенити актуелни сазив ВСТС-а, из ОХР-а поручили су да немају намјеру коментарисати такве спекулације.
ОХР - Фото: РТРС
ОХРФото: РТРС

Потпредсједница Високог судског и тужилачког савјета (ВСТС) Босне и Херцеговине Ружица Јукић јуче се поново "обрушила" на представнике међународне заједнице тврдећи како има сазнања о томе да поједине амбасаде имају разрађен сценарио за рушење ВСТС-а.

Како је казала, намјера је да високи представник међународне заједнице у БиХ Валентин Инцко, након протеста и објављивања извјештаја специјалног извјестиоца ЕУ за питање правосуђа Рајнхард Прибе, искористи бонске овласти и смијени тренутни сазив ВСТС-а.

Овим поводом, портал Кликс је контактирао канцеларију високог представника међународне заједнице (ОХР) тражећи коментар о сазнањима које има Ружица Јукић.

- Хвала вам на питању које сте нам прослиједили, међутим, једино што вам у овом тренутку можемо рећи јесте да Канцеларија високог представника не коментарише спекулације - казали су из ОХР-а.

Иначе, сазнања каква су дошла до Ружице Јукић стигла су и до предсједника ВСТС-а БиХ Милана Тегелтије који је јуче потврдио да и он има сазнања о плану за рушење ВСТС-а БиХ, при томе оптужујући СДА како пријети ВСТС-у.

Повезане вијести:

Јукић: Уколико се распадне ВСТС, распашће се и остале институције

Тегелтија: Имамо сазнања о сценарију рушења ВСТС-а, пријетње СДА треба узети за озбиљно